25.08.2023 г., 12:32 ч.

Танцът на есента (по “Есен” от Пламен Ангелов) 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
372 3 8

Танцът на есента

 

Вятърът чука по прозореца, и навлиза като през врата.

А дъждът вали, вали, вали и танцуват двамата влюбени.

Дърветата, и те също, със своите шарени поли от листа,

танцуват, танцуват, танцуват и след дъжда изгрява дъга.

 

И домът ми огнен е, намира се там, там, където си и ти,

спомените и мечтите ни са едно цяло щом един другито

в очите се оглеждаме, в душата си и танцът на листата

покапали като дъжд по земята, създали пътеки от есен.

 

На теб, който си целият ми живот подарявам този танц,

есенния бриз, повикал листата, както пролетта цветята.

На теб, който страдаш, докато ме чакаш, давам своя танц

а вечерта щом погледнеш звездите, въздишаш по мен.

 

И вятърът разказва в танц като дъжд как капят листата,

и колко волно във вързопче, летят из небето врабчета.

Останали единствени пленници на тази влюбена есен.

Но те свободни се чувстват окрилени и любещи в нея.

 

И докато лястовиците отлитат в ято на юг, огън е есента,

в обятията на тези, които се обичат на ръба денем и нощ.

И чадърите като спомени разминават се под балкона ни,

и в тези тъй крехки есенни дни, топлината в огъня си ти.

 

Вдъхновено от: https://otkrovenia.com/bg/kartini/esen-398

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато вдъхновението замълчи, умът бързо се изморява »

11 място

  877 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Успех!
  • Благодаря ти, мила Катя! Благодаря, прекрасна Изумрудке! 💖
  • Красива творба! Поздравления и успех, Лили!
  • Благодаря ти, Ники! Поздрави!
  • Успех, Лили!
    Красиво е много!
  • Благодаря ви от сърце, че наминахте и прочетохте!
    Мислителю, благодаря ти за пожеланията! Поздрави!
    Кух, Пън, това е положението още повече като ми викаш Лили(ано), 😁😁 по документ и кръщение съм само Лили. Цял живот го обяснявам на всички, но не ми пречи да го обясня пак. Аз съм просто Лили 😁 Който иска да ме кръщава да ми купи бяла риза и кръстче…Поздрави и на теб!
  • Ееееее, не си честна, Лили(ано) моме. Одеве и мен нещо ме прихвана да пиша за есента и сега ще излезе, че плагиатствам... Нищо, прощавам ти. Друг път да се допитваш преди да пуснеш нещо
  • Нека този танц не спира!
    Поздрави, Лили, и успех в предизвикателството 💐
Предложения
: ??:??