8.10.2017 г., 14:35 ч.

Танка 

  Поезия » Източни форми
861 3 7

* * *

На тротоара

мокри есенни листа

шеметно блестят

в най-огнените багри.

Не вярвам, че са мъртви.

 

* * *

Зад хоризонта

окървавено слънце

потъва бавно

в бездънните усои

на загадъчната нощ.

 

* * *

Дрезгава вечер.

По улиците бродят

само ветрове.

Стоя до прозореца

и никого не чакам.

 

* * *

Било е зрънце

в пазвата на житен клас.

Сега троха е.

И само то си знае

какво е преживяло.

 

* * *

Писък на гларус.

Луната пребледнява.

От утробата

на океана мрачен

ще се роди цунами.

 

* * *

Пълнолуние.

Посребрена пътека

грее в морето.

Една рибарска лодка

пътува към луната.

 

* * *

Изоставен дом.

Катинар на вратата.

Прашни прозорци.

Кой пали кандилото

пред старата икона?

© Jereena Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А аз съм ти признателна
  • Браво! Очарована съм!
  • Благодаря....
  • Благодаря ти, Нина! Надникнах в твоето място. Страхотни снимки! После ще прочета и стиховете ти
  • Хубави японски танки...красиви картини и спазени ритми - 5-7-5-7-7...Поздрав!
  • Благодаря, Стойчо! Опитах се да следвам поетиката на танка - жанр в японската литература.
  • Чудесни пейзажи!
Предложения
: ??:??