19.06.2009 г., 23:02 ч.

Татко, що е Хоризонтът 

  Поезия » Философска
1153 0 27

    "Сине  мой, надежда скъпа моя,

    радост в грижи, грижа в радостта..."

 

                 Стамен Панчев

 

 

-  Татко, що е Хоризонтът,

моля те кажи!

-   Хоризонтът, сине, туй е

наниз от мечти...

Там къде морето бурно

среща сини небеса

и вълни целуват

звездни светила...

 

-  Но, тогава, татко,

той е тъй далеч

и мечти човешки

как се стигат веч?

Стигал ли си , татко,

Хоризонтът твой

и какво почувства

всред мечти безброй?

 

-  Да, веднъж бе,  сине,

в слънчев, светъл ден

цялото  небе  лазурно

засияло бе над мен...

 

- И какво тогава, татко,

с теб Съдбата сътвори?

-  В този ден прекрасен, синко,

ти ми се роди...!

 

© Владимир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??