8.11.2009 г., 22:24 ч.

Татуировка на сърцето 

  Поезия » Друга
751 0 2

Замръкна в мене.
Свещ подирих.
Сърцето да си стопля.
Помръкнал ден.
Със сетни сили,
във ураган от вопли
игла намерих
и мастило.
Татуировка си измислих.
Предсърдията си измерих
със градусно мерило.
Избродирах нещо
на староеврейски ми се струва...
Май огън означава.
Сърцето ми се разбунтува -
"Не стига ти, че никой днеска
във мен не подслонява се,
сега ме караш да изгарям
и тези, що доближават се"...
Сърцето се намуси,
предсърдията сви,
дори татуировката му
вече не личи.
Изгони ме тогава
с желание едно -
оттук нататък то
ще се оправяло само.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??