9.06.2008 г., 11:09 ч.

tazi_koqto 

  Поезия » Друга
870 0 7

С неприкрита насмешка във погледа

и леко учуден ме питаш:

"Малко глупаво - tazi_koqto;

това ли можа да измислиш?"

 

Ех, любими! Какво да ти кажа?

с теб бяхме за мъничко заедно...

Та (след четири дълги години),

позволи ми да ти се представя!

 

Аз съм тази, която от мъничка

с мисъл за тебе живее.

И която, макар и пораснала,

да забрави гласа ти не смее.

 

Аз съм тази, която ръката ти

в добро и във лошо държеше.

И която не я пусна никога,

при все, че ужасно тежеше.

 

 Аз съм тази, която в кръвта ти

се подписа със огнени букви.

И която сълзите ти спираше

само със краткото "Тук съм!".

 

Аз съм тази, която в сърцето си

те пази, дори да отрича.

И която до теб ще е винаги;

и която до смърт те обича...

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??