10.01.2010 г., 12:50 ч.

Тази нощ сънувах 

  Поезия » Любовна
743 0 0

Тази нощ те видях в съня си,

сред аромата на маслинова гора,

как като горска самодива чудна,

летеше върху пеперудени крила.

 

На раменете ти два славея стояха,

 пееха прекрасна песен за любовта,

която вътре във душата ти видяха

и описваха я с най-красивите слова.

 

Феите в ръцете си венец държаха,

ореол над теб от хиляди звезди,

поклон ангелски ти правеха цветята,

приветстваха те осъществените мечти.

 

Горяха огнените клади на страстта,

захвърлени оковите във тях лежаха

и свободата, в образа на светлината,

обсипа те със цветовете на дъгата.

 

Стоях в сянката на старите маслини,

съзерцавах полета ти над нощта,

бях щастлив, че ти си тъй щастлива

и исках от съдбата винаги да е така.

© Йордан Малинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??