20.07.2010 г., 16:11 ч.

Те - красивите и нежните! 

  Поезия » Философска
497 0 2

Те се носеха безмълвно

по шумната река

и играеха си, без да пречат,

по вълните удряха се на брега...

Това са пъстрите листа...

 

Те умуваха с щурм и

в мозъчна атака

бързо решиха, просто ей така,

да се потопят в детския вълшебен

пъстър и безгрижен свят...

 

Те не знаеха съдбата си,

но просто красят си там,

къде нависоко простряни,

къде по земната пътечка

просто обляни...

 

А на нас, хората,

това ни остана -

на тях да се радваме

и с просто око да виждаме

всичко оново, с което хубавее нашата

СТРАНА...

© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??