16.07.2017 г., 19:14 ч.

Теб още те няма 

  Поезия » Любовна
443 0 2

                                                 Теб още те няма

                                         Тъжна е Луната без теб.

                                          Облачна пелена скрива лицето ѝ,

                                          защото теб още те няма.

 

                                          Плаче реката за теб.

                                          Водата бучи, спори с нощта

                                          и не спират сълзите ѝ,

                                          защото теб още те няма.

 

                                          Планината също не заспива.

                                          Върховете умислено свеждат чела.

                                          Бели петна сняг по тях тихо се топят от болка,

                                          защото теб още те няма.

 

                                          И птиците умислени замлъкват,

                                          търсят те за "лека нощ",

                                          приютяват се в гнездата си.

                                          Само аз съм сама.Душата ми ридае,

                                          защото теб още те няма....  

 

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??