20.08.2009 г., 15:54 ч.

Тефтерчето 

  Поезия » Любовна
777 0 17


Прибираш ли се?
Сигурно си уморена.
Аз също.
Днеска беше една - да не казвам.
Само някъде да поседна,
да затворя очи -
колкото да те погледна
и ти, че ме виждаш,
да ми сториш със веждите знак.

Видях го, видях!
Най-мило от всичко видяно!
Градове ни делят, така че не вярвам
друг да го забележи.
А пък аз, както съм седнал,
ей тъй, на коляно,
тоя знак
в тефтерчето си ще го отбележа.

Дано ми олекне.
От проблеми и хора,
и от такива изгубени вечери.
Дано ми олекне най-сетне.
Но, ако пак ми е зле,
казвам ти,
ще захвърля тефтерчето.
Като есенен лист
ще го видиш да пада в нозете ти.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??