11.09.2006 г., 23:58 ч.

ТЕМА ОТ БИБЛИЯТА 

  Поезия
838 0 3
Да се обичаме, да се обичаме, хора,
какво ли се все още делим -
за нас е, за нас е светът обетован -
далече от всички злини.

Простете, простете на свойте длъжници,
че Господу длъжни сме ний,
за жлъчните думи, за злите езици,
за свои и чужди вини.

Добруване, щедрост да грейнат в сърцата,
и вяра, надежда, любов,
да се обичаме, да се обичаме, братя,
отправям към всинца ви зов.

Ще дойде, ще дойде доброто начало
и края на мрачните дни,
и сълзите наши ще грейнат във бяло,
но нек си помогнем сами.

Тогава и Господа Наш ще помогне -
към него прострете ръце,
молитвите наши аз знам - ще го трогнат,
но само открийте сърце.

пояснение - "обетован свят; обетована земя" - ОБЕЩАН СВЯТ, ОБЕЩАНА ЗЕМЯ.
































© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??