ТЕМЕНУГИ
Оставих битките на другите.
Дали сгреших не зная,
но вечер в пролетна омая
радвам се на ароматни теменуги.
Посрещам изгревите, тихите…
На птиците в безкрая
политам като в рая
високо, някъде, с авлигите.
Не чувам имената, хорските,
ни техните тревоги,
ни думите им строги…
Забравих всичко за упорството.
Оставих битките на другите,
но не защото съм сломен,
а просто искам всеки ден
да пия аромат от теменугите!
© Лъчезар Лазаров Всички права запазени