24.04.2009 г., 21:29 ч.

Теменужен полъх 

  Поезия
659 0 0

Теменужен полъх

 

 

Повей на разпилени мечти
покрай мен неуловимо прелетя.
Почакай и до мене спри!
Камбанно самотата проехтя.

 

 

Ситен бисерен дъжд заваля.
Тихо издигна воал от коприна,
зави ме със влажна красота на гора
и търкулна се капка от светлина.

 

 

А може би бе една смирена сълза...

 

 

Гълъб с криле белоснежни
завъртя ме във вихър на танц
със розови целувки тъй нежни,
спящи на устните ми... копнежни...

 

 

Теменужен магичен полъх
обгърна дъждовното ми сърце,
то вдиша живителен дъх
и съзря познато бяло лице.

 

 

Две очи проблясваха в тъмата,
очи на белокрил ангел неземен,
в косите с венец от позлата
извикваше топъл нежен спомен...

 

 

Образът сияен стопи се в мъгла.
Душата ми разпиляна пак се събра
и мечтите тайни в цветна люлка приспа
в една дъждовна магична гора...

 

 

22.04.2009г. (вторник)
01:12ч.

 

© Михаела Грънчарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??