16.12.2017 г., 19:03 ч.

Terra nova 

  Поезия » Друга
351 0 8

Terra nova 
Р. Чакърова 

 

Къде да идем? Хвърлили сме котва 
край тайни и скалисти брегове 
в последен залив, в ляво от живота, 
в рисувано, измислено море. 
И кораб стар, пробит, неактуален, 
макетно люшка скъсани платна.
А капитанът – жив да го ожалим –
без шапка, без брада и без лула... 
За terra nova времето настана! 
Щом с плуване не може – ще летим! 
Но с тези ли криле, покрити с рани,
които пърхат само като спим? 
Ех, скапан ден, неписан в календара! 
И вятър няма днес по разписание... 
Тъй стара си, Любов, подсъдно стара! 
Заслужи си минутата мълчание... 

 

Лондон,  16/12/2017    15:41

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??