30.10.2004 г., 9:35 ч.

Тестът на елфите 

  Поезия
1333 0 5

Мини на пръсти под незрящите прозорци -

да не разбудиш спящия квартал...

Ще пием чай от билки чудотворни,

приготвени в магически бокал!

Ти спомняш ли си малките вълшебства,

присъщи за елфическия род? -

Жените елфи с чудно биле тествали

кой е мъжът на техния живот...

Избраникът отпивал малки глътки

от силното горещо питие.

Полазвали го бягащите тръпки

на страстната любов - за векове!

Но случвало се феята да сбърка,

подведена от младостта....

Погрешният любовник се побърквал

и заживявал в самота....

Ела на пръсти! Будна съм и чакам,

загледана във врящия бокал...

Усещам тихите ти стъпки в мрака...

Минаваш през вълшебния портал.

© Румяна Симова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??