13.01.2009 г., 12:18 ч.

ти 

  Поезия » Любовна
510 0 2

 

 

Ти си моя мисъл

сладка и тревожна

която бих описал

но е много сложна 

 

Ти си моя песен

която пея всеки ден

с текст красив и лесен

за мен химн свещен

 

Ти дихание горещо

което ме изпепели

пазено от Бога вещо

не видяло хорските злини

 

Полско цвете си красиво

галено от слънчеви лъчи

пак сърцето бие диво

о музо моля те мълчи!

 

В моето сърце си рана

която няма кой да изцери

служа сляпо на тирана

ума ми който възцари

 

Ангелска сълза си ти

бистра и красива

която ден и нощ блести

пак душата е щастлива

 

Като птица си в небето

рееща се волно

аз пък съм детето

влюбен в теб неволно

 

Ако беше ти отрова

сладко бих те аз изпил

и с последни сили в рова

за теб надежда бих таил

 

Ти си радост и тъга

в живота на човека

повярвай търся те сега

и обичам те на века

 

© Димитър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не мислите ли, че понякога препинателните знаци допълват и обогатяват картината?
  • Ужас.
Предложения
: ??:??