28.01.2023 г., 11:02 ч.

Ти 

  Поезия » Любовна, Философска
145 0 0

Къде си пленен? 

Не идвай в ден.

 

Ела в мрака.

 

Нека тишина ни оглуши 

Тогава,

когато

земята се руши.

 

Твоя и моя - земята - 

ще бъде.

 

Бял пламък ще дойде 

тогава,

когато

 

земята, кръвта 

се пречистят

 

в луната,

в страстта, 

в тъмнина, 

в суета,

в тишина,

 

тогава, 

когато

ще бъдем.

 

И без движение

ще полетим към безвремие -

 

първи и последни

по пътя

на средното време. 

Без вяра - без бреме.

Тогава.

© Жулиян Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??