Къде си пленен?
Не идвай в ден.
Ела в мрака.
Нека тишина ни оглуши
Тогава,
когато
земята се руши.
Твоя и моя - земята -
ще бъде.
Бял пламък ще дойде
тогава,
когато
земята, кръвта
се пречистят
в луната,
в страстта,
в тъмнина,
в суета,
в тишина,
тогава,
когато
ще бъдем.
И без движение
ще полетим към безвремие -
първи и последни
по пътя
на средното време.
Без вяра - без бреме.
Тогава.
© Жулиян Желязков Все права защищены