8.03.2008 г., 19:16 ч.

Ти Бог ли си?... 

  Поезия
709 0 23

НА ВАС ЖЕНИ  -  РОДНИНИТЕ НА... БОГ!

(ЧЕСТИТ ПРАЗНИК) 

 

(По Дан Кларк)

 

Едно момиченце на седем,
стоеше пред витрина чиста,
обувчици красиви като... Едем,
грееха като... мъниста...

Детенцето с окъсаната дрешка
гледаше ги - мигаше с очи,
хората го гледаха с насмешка,
а то,  мечтае и... мълчи...

Една жена, излизайки от входа,
видя детето и... разбра,
че тез обувчици на мода
грееха във детската душа...

Прегърна го и влезе в магазина,
плати ги с няколко... "трохи"
И преди да си замине,
детето я попита със очи...

- Леличко, ти... Бог ли си? -
думички така невинни...
- Не! Аз... негово дете съм!...
- Аха... прошепна то:

 Знаех си, че сте... роднини...

© Валентин Желязков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??