13.10.2013 г., 20:25 ч.  

Ти и Той 

  Поезия » Любовна
1003 0 2

Ти весел си, добър си, ведър, жив
и шепнеш нежни думи до забрава.
А Той е по-сериозен - мълчалив,
но как целува... в миг изпепелява!

Ти можеш да рисуваш светове,
в които мен въздигаш за кралица,
но Той ме претвори в луна, небе,
от мечтите си ми сплете огърлица.

Ти топъл си - изпращаш ми лъчи,
които да ме милват по лицето,
но Той горещ е - изгаря ме с очи -
взривява в мен душата и сърцето.

Ти тъжен си понякога, смирен -
за мене в молитва сключваш пръсти.
В олтар се претворяваш пак за мен,
но Той ми е разпятието и кръста!

И зная аз - сърцето в теб кърви,
когато легнеш уморен до мойто тяло,
защото само него имаш, разбери!
Душата ми е негова изцяло...

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??