3.05.2007 г., 9:42 ч.

Ти ме гледаш с очи на кошута 

  Поезия
1286 0 14

Ти ме гледаш
с дълбоки очи на кошута -
ще потъна, недей!
Или на равно
местО ще се спъна,
или ще стана злодей!


Ахилесово мое сърце -
беззащитно пред женска магия!
Твоят щит
е дълбоко пробит
от стрелите на дълги ресници!


Във аркана
на тежки коси,
пак е стегната моята шия!
Аз съм вързан и роб,
и след теб
към дръвника вървя -
отсечи я!


Но и мъртъв,
пак твойто лице
аз ще гледам с открити зеници,
и ще шепна с уста:
"Ах, каква красота!",
и ще шепна:
"Ах, как я обичам!"

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??