27.07.2005 г., 22:26 ч.

Ти, нощ, не страдай 

  Поезия
870 0 3
Tи, нощ, раздрала своята дреха -
самотна ,тъжна ,уморена.
Защо сега не спиш, защо не си починеш?
Защо от болка стенеш наскърбена?
Махни от себе си тъгата
и погледни към светлината,
след теб тя идва,след тишината
се ражда музика,а от топлината
живот и радост-сноп лъчи.
Ти нощ не страдай,не плачи,
а дрехата си облечи.
Бъди очакваща и нежна.
И с радост посрещни
първите лъчи на утрото,което
разпръсква  тишината и скръбта.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??