19.08.2007 г., 15:13 ч.

Ти помниш ли? 

  Поезия
485 0 0

Ти помниш ли кои нозе

са стъпвали по брега на това море?

И как вълните, ден след ден

са галели с тон обезверен?

И колко нежност, колко грях,

и колко вопъл, даже страх

са прииждали ден след ден!!?

Реката мъничка, една,

се влива пак като сълза в това море.

Ти помниш ли таз вечна шир?

Тез необятни висоти!

Крайбрежието, нощта с мен.

Гората, дивата и тя,

и птицата, и любовта до мен.

Ти помниш ли?

Вълните, пясъка и аз,

и нашата дива нежна страст.

Ти помниш ли!??

© Анелия Станева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??