3.01.2016 г., 14:19 ч.

Ти сам дойде 

  Поезия » Любовна
302 1 7

 

Ти сам дойде

Не съм те викала, ти сам дойде,
нахлу със взлом и даже не попита,
разрови се в сърцето и откри,
че любовта във мен е още жива.

Заровена дълбоко, бездиханна,
изпаднала с години във несвяст,
изрови я нахално и ù каза:
- Излез, живей, това е твоят час!

Погледна те почти обезумяла,
изплашена от строгия ти глас,
тя толкова години беше спала
и нямаше над нея никой власт.

Не съм те викала, но ти дойде, 
помете ме брутално, разпиля ме
и подари ми късче от небе
от твоето... не беше подаяние.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??