16.03.2024 г., 13:01 ч.

Ти си... 

  Поезия
123 1 2

Ти не следваш сърцата на другите.

Ти си себе си... и сам се създаваш.

Ти си цялото Божие чудо!

И си тук да растеш, не да страдаш.

 

Ти си онзи боец сред безброя,

обходил грешките по дългия път.

Ти си болката, приета чрез воля,

стигнал сам самотния връх.

 

Ти си раните с белези скрити,

обрисували трайно душата ти.

Ти си мълчание, сравнено с орлите,

сбрало истини в дворци на тъгата.

 

Ти си стъпките с плитката диря

след провал, след победа, печал...

Ти си всеки под слънце и в миля,

човечество в себе си сбрал.

 

Ти си тук, да бъдеш Човек!

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??