Ти си ярко слънце,
обич, топлина!
Ти - луна сияйна,
в мрака светлина!
Ти - море безкрайно,
скрило бисери безброй!
Ти си чудна планина,
с прохладни в жегите гора!
Ти разгръщаш езера,
по-чисти от детската сълза!
Ти - небе безоблачно и ясно,
с горди птици в летеж,
с теб всичко е прекрасно,
безумие и миг копнеж!
Ти си плаха въздишка,
с кротка и чиста усмивка!
Ти с погледа си благ
мъглата вдигаш пак!
© Фей Всички права запазени