14.12.2017 г., 13:55 ч.

Ти си един човек прекрасен 

  Поезия » Философска
939 0 3

Пияница... несретник... наркоман.

Човек на дъното на обществото.

Човек ти би пребил - да бъдеш пак пиян

и скиташ се без цел и без посока...

... ти си един човек прекрасен!

 

А теб пък никой те не иска,

защото си чудак и все затворен.

Светът около тебе те притиска!

Приятелю, не си виновен!

Ти си един човек прекрасен!

 

А ти... ти удряш ме, а инак

душата ти зове ме!

Аз виждам те как страдаш

във същото туй време!

 

Не ще те изоставя - 

глава сега извръщам,

понасям, а пък после другата

страна обръщам!

Защото си човек прекрасен!

 

А вече и да искам, не мога да избягам - 

душата ми видя душата твоя.

Видя я и се влюби в нея!

Съзря на съществото боя!

 

И туй страдание, на този свят,

бе по-трогателно от всичко!

Сега за мене ти си брат,

а любовта - спасение едничко!

 

Душата ми сега към твоята

запътила се е, тъй както

розата към слънцето обръща се 

във знойно лято!

 

Ти блъскай ме и удряй,

обиждай и съсипвай...

... това е само външно - 

душата ти зове ме!

 

И няма да се спра,

докато и двамата не разбереме,

че и аз, и ти и хората

около мен и тебе - 

че всички сме прекрасни!

 

© Александър Лозанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??