6.02.2021 г., 9:39 ч.

Ти си любовта 

  Поезия » Любовна, Строги форми
325 1 2

Не си със злато цялата покрита,

не ти строят блестяща пирамида,

градини нямаш на Шамурамад

и нямаш храм като на Афродита.

 

Не струва нищо златният карат,

че ти безценна си на този свят.

На Вавилон висящите цветя

увяхнаха, а жив е твоят цвят.

 

Пирамида не е вечността,

вечното живее с младостта.

Молитви Афродита днес не чува,

защото всъщност ти си любовта.

 

И за това душата теб жадува,

и вълшебно с тебе блаженствува.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??