4.12.2016 г., 8:15 ч.

Ти си пролетта!... (акростих) 

  Поезия » Акростихове
1341 3 9

Ти си южен повей като ласка

и си синьото небе над мен,

светъл лъч със феерични краски

и усмивка  в облачния  ден;

 

птича песен в цъфналите клони,

ромон на бъбривата река,

оня полъх, зимата що  гони,

люлякът, ухаещ край плета;

 

еделвайс красив във планината,  

ти разлистваш в мене любовта,

ти си палавият нощен вятър,

арфа нежна...Ти си пролетта!...

 

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??