21.02.2021 г., 18:00 ч.  

Герберът чиновник 

  Поезия » Гражданска
463 0 0

Търпиш всички нередности -

дали от интерес или че си сляп,

имаш ли изобщо ценности,

или вълнува те сал насъщния хляб?

 

Като добитък те третират,

а ти си радостен даже.

Виждаш, че държавата затриват

и че шефът достойнството ти ще смаже,

 

но и през ум не ти минава

срещу туй да протестираш,

гледаш сал да се оцелява

и облаги да взимаш.

 

За морал, за чест забрави,

превиваш гръб за парата,

думаш си:"Няма света да оправя!",

думаш туй с далновидността на овцата!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??