10.09.2017 г., 10:50 ч.

Ти знаеш ли?... 

  Поезия » Любовна
546 9 5

Ти знаеш ли какво е очакване
когато си влюбен до безсъние?
Телефонът ти да е все в ръката
и да следиш статуси на присъствие...
Дали си прочела, след като пиша
и на въпросите ми да няма отговори
а после как мислиш, че ми се диша
като умирам по малко с болките...
И те търся в крадливи мигове
за Добро утро или Лека нощ
за успокояващото Обичам те –
моят кратък душевен разкош..
Ти знаеш ли какво е очакване
когато нямаш свободна мисъл
и всъщност сляпо не забелязваш
несподелената си зависимост
към повярвани въжделения
към утопично съдбовно случване
в най-интимното откровение
че щастието може да се получи...
Ако някога преди си изпитвала
мъка, подобна на тази
вероятно знаеш, че от обичане
по-добре е да можеш да мразиш...

 

Аз не мога...

 

Danny Diester
14.08.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??