Тигърът от резервата
Тигърът бе скочил с ярост
върху мрежата със ток,
за да не умре от старост,
а от електричен шок.
Питам се до днес защо ли
пред смъртта си възропта,
впрегна мускули и воля
за да увери света,
че железните прегради
с нисковолтово трасе,
са безсилни да направят
тигъра домашно псе.
Бори се, не се отказа.
Всичко даде да ги спре.
И успя да си запази…
свободата да умре.
© Александър Калчев Всички права запазени