Nov 26, 2014, 10:22 PM

Тигърът от резервата 

  Poetry » Phylosophy
611 0 5

 

Тигърът от резервата     

 

Тигърът бе скочил с ярост

върху мрежата със ток,

за да не умре от старост,

а от електричен шок.

 

Питам се до днес защо ли

пред смъртта си възропта,

впрегна мускули и воля

за да увери света,                             

че железните прегради

с нисковолтово трасе,

са безсилни да направят                 

тигъра домашно псе.       

 

Бори се, не се отказа.

Всичко даде да ги спре.

И успя да си запази…

свободата да умре.

 


 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??