29.12.2014 г., 9:33 ч.

Тиха Коледа 

  Поезия
354 0 3

                                                      "На кого да разказвам пост фактум? 
                                                       Ще е истинска глупост: 
                                                       двама души и вятър.
                                                       И пустош."...
                                                       (Павлина Гатева "Премълчаване")

 
***
Двама души и вятър и пустош
и посърнали в утрото кестени
сини гларуси стихнала дързост
да потърсиш отново ръцете ми...

а навървя си вятър снежинки
по комини притихва и стене...
някой свири по струните с устни
татуира лика ти до мене...

и е Коледа... тиха и празна...
в бяло сгънала сини премени
в двама души и вятър и пустош
от размити до крясък предели...

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??