5.02.2011 г., 14:54 ч.

Тиха нощ/ Сън в кашона 

  Поезия » Философска
581 0 3

"Тиха нощ / Сън в кашона"

Тиха нощ, тъмна нощ,
лекар дебне с остър нож,
тракат зъби във студа,
тръпки лазят по гърба.

Кални стъпки, страшен път,
в мрак задгробен всички спят,
гробище, завой, поляна -
по средата черна яма.

Сам си сякаш на Света,
сам сред шепнеща тъма,
чуваш мъртви гласове,
грозен дух зад теб снове.

Тиха нощ, тъмна нощ,
лекар дебне с остър нож,
тракат зъби във студа,
тръпки лазят по гърба.

Побелява ти косата,
сила няма във краката
и кръвта ти в миг се смръзва,
сянка щом след тебе плъзва.

С писък бягаш към дома,
към уют и светлина,
но се блъскаш в нечий труп -
от дърво виси на клуп.

Мъртвият крещи без глас :
"Не ще се прибереш у вас!",
ужасът във теб расте -
той е с твоето лице!

Може би не си разбрал,
ала досега си спал,
всичко всъщност е кошмар,
а ти - алкохолик клошар...

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Искрено се надявам, че финалът ти е такъв, само защото не си открил друга рима за "кошмар"...
  • Брррррррр направо тръпки ме полазиха ама много е реалистично все едно бях там.

  • Предчуствах, че сънуваш
Предложения
: ??:??