25.02.2022 г., 21:38 ч.  

Тиха песен за сбогом 

  Поезия » Любовна
261 3 4

ТИХА ПЕСЕН ЗА СБОГОМ

 

Тънее ли на изток мракът?

Потъват в приливите сини

очите със които плаках,

и дланите с които милвах.

 

Не слизай никога по залез

да гледаш слънцето за сбогом.

Ще те рисувам с показалец

в дъха си, замъглил стъклото.

 

Сънувам те, ала не вярвам,

че би могло да се повтори.

Да не нахлуе тишината

прозореца докрай затворих.

 

Щом стане сянката ми къса,

ще ме превземе светлината.

Разбирам, че е твърде късно

да върнем времето обратно!

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??