18.10.2006 г., 10:19 ч.

Тихи есенни утрини 

  Поезия
865 0 15
Тихи утрини, бели и чисти,
като сребърни капки роса.
Есента е красива и млада,
кърши златна, узряла снага.
Вече птички не пеят по клоните,
ала слънцето сипе със звън,
като ласка презрели лъчите,
пеят своята медена песен. 
И полепват по скулите, смеят се,
сякаш са палави малки деца.
После кръшно във танц се люлеят
и блестят като цветна дъга.
Тихи утрини, много красиви
пият жадно последна роса.
От утре  ще бъдат застлани 
с  покривка от бяла слана.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??