11.01.2005 г., 14:35 ч.

Тихо 

  Поезия
1441 0 10
Отново сам съдбата отреди ми
да търся тихо своя нов живот,
и сам ще съм, това тя сподели ми,
в антракта след играния шах-матен ход.

Вървя напред, загърбил самотата,
в очакване на нещо по-добро,
но все пак си остава тя там тъгата,
пропила се в плътта ми, взела си залог.

Оплетен съм във собствената плесен
на визия на страст, дори сълзи,
и като просяк стар със фрака тесен
аз прося милостта от хорските души.

И някой дават, други вземат...
Това е толкова естествено, нали,
и все пак монетата във канчето божествено
кънти за миг и млъква... с морските вълни.

© Диан Гочев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??