8.04.2020 г., 11:19 ч.

Тихо! 

  Поезия
453 2 0

Да не говорим за любов!
Все още съска онзи огън
в камината. Все още плод
в жаравата му е заровена!

 

С мечтите още кръговрат
осъществяват сетивата ни
и преоткриват, и болят
от светлина и от предателство!

 

Да не говорим! Току-що
смъртта е минала оттука.
Все още топлото легло
въздиша. Ние сме се скупчили,

 

разбрали - чакаме дъхът
да бъде само мимолетен!
Да не говорим! С благослов,
с мълчание да го усетим!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??