12.02.2023 г., 13:20 ч.

Тихо 

  Поезия
281 0 0

В одаята днес 

е много тихо. 

Баба чака вест

и е някак лихо. 

 

Мигар не знае

тя, майка стара,

че куче щом не лае

и викач през дувара 

 

не я зове по име

и този ден 

без вест ще мине 

и ще е тихо.

 

А в малката й соба 

в очакване -

молитвено към бога

кунки сплита, 

 

тихо нещо си мълви, 

все навън е

вперила добри очи...

И е много тихо.

 

 

 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Нека старинните думи дишат и в стих помежду ни »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??