19.04.2008 г., 21:26 ч.

Тимшел 

  Поезия » Друга
694 0 9

на децата ми

 

Приемай всичко

като нещо обещано,

като нещо чакано -

както мъх

от хилава тревица

надига се

след малко дъжд,

както неспокоен облак

дири дървеса

да се излее

и ти стани

и с точност

най-голяма,

какво е нужно,

 пресметни.

Подозрение те гложди,

любопитство,

граничещо с греха,

оскърбително се хили  -

и ти се кискай,

но на безплодие

живота твой,

недей осъжда.

Живец и смелост

трупай,

че избор притежаваш,

избор -

стълбата към звездите

да намериш.

От леността откъснат,

душата си човешка

и неповторима

калявай и обичай -

изборът е твой -

ти можеш!

 

 

© Дима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??