16.07.2023 г., 6:50 ч.

Тишина и шум 

  Поезия
329 0 0

Шум и тишина измерени във честота

наскоро открили учени и в тишината

намерили във мисълта трептения

 

Забранени интервали повече от Дебюси

Фавна след следобеден сън някой днес откри

Физиката раздроби, хармоници еволюирани

 

Нямат край крилете от ръце на Леонардо

Земята не е безкрайна все пак само кръгла е

Космосът - безкраен

 

Къде, за кой и как е динамика тихо или шумно - до тембър е

Кой чува херци и дирижира и променя темпо

Кой вярва му в неравноделен ритъм, узаконява  в природата 440 ли беше

повярвай ми  не знам,  не знам дали и аз съм променен

 

Два тона към полутон от интервал намирам в тишина и шум:

Тишина - музиката за душата

Шум - самотата във тълпата

Два интервала, но по-далеч от Дебюси

От селото до града

от асфалта до земята

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??