6.05.2006 г., 21:38 ч.

...то, как се нарича това? 

  Поезия
844 0 9

Ако ти деня ми изпълваш,

ако често те срещам в съня,

и моите тайни разбулваш

със поглед и дума една?

 

Ако будя се с мисъл за тебе,

вечер лягам пак замечтан

и не зная, какво е то време

а и кой съм, вече не знам?

 

Ако във всяка минута са за теб заделени

шейсет секунди отминали в миг?

Ако за теб, мислите мои, не са подредени

и превръщат ме в странен лирик?

 

Ако искам да милвам чертите ти нежни,

в прегръдка теб да държа?

Гледайки в бъдното, пълен с надежди

до теб, ръка за ръка?

 

Ако бие сърцето ми лудо,

щом от теб намери следа?

Ако се радва не за друго,

а защото ти тук си била?

 

Ако ти света ми изпълваш,

Ако винаги ти си в съня,

Ако сърцето мое разбулваш,

...то, как се нарича това?

 

05.05.2006г.

© Янчо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??