30.09.2016 г., 16:37 ч.

То все бива капризи, ама… 

  Поезия » Хумористична
892 1 8

Отново избяга капризната муза,

бе казвам ви, страшен инат…

Заби ми плесница по лявата буза –

била съм голям тарикат…

 

Била съм използвала музата само,

без нищо от мен да и дам…

Отде се извъди така комерсиална,

направо ви казвам, не знам!

 

Сега ще я търся! Дано я намеря,

че шило в торба не стои!

И как на глава да изляза със нея?

Май трябва да свалям звезди…

 

Или пък на договор трудов да взема

и честно да я назнача?

Хем, стаж пенсионен ще трупа навреме,

хем, аз ще съм с мирна глава… 
 

 

© Керанка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??