27.10.2012 г., 16:45 ч.

То за комшийката става въпрос 

  Поезия » Хумористична
500 0 1

На смядовски диалект

 

Като мъ види някой, шъ умре,

толкова, значи съм си красотна,

чи няма, как да ни съ влюби в мойто лице,

на сичкото отгоре съм и модна.

 

Тук имало някакъв батко, разбрах

и ми се иска да му видя фасона,

да му напрая, ей- тъй някакъв знак

да мъ помисли, че съм Мадона.

 

То, гледам, имало и други мъже,

поети колкото искаш.

Няма страшно, голямо е мойто сърце,

сичко дава, коту му поискаш.

 

Добре, че съм ощи тавряз,

инък съм ногу луда,

ич ни мъй, сичките щъ въ заведа у нас,

щоут искам и комшийката да ми завиди.

 

Тя и без това приказва, кво ли не,

измисля си ги разни,

то, поне истина да бе,

нямъши така да мъ подразни.

 

Тука въф Откровения съм си добре,

хем съ научих да съ изразявам в рими,

дори да ви кажа, не ми съ яде,

щот дън земи, някой да мъ отмини.

© Росица Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??