3.04.2011 г., 22:19 ч.

Тоалетна 

  Поезия » Философска
1320 0 0

Не щеш ли, юридическа тоалетна

на казанчето веднъж подметна,

ей тъй, просто на жега:

- Какво правим ние с теб сега?

Ти вечно си ми на гърба –

искам друг да избера!

Оня обаче се засегна

и нервите си в обиди впрегна:

- Как смееш, драга, само

моята намеса ти помага

да не  затънеш в лайната –

знаеш, мръсен ти е занаята.

Така че, тихо събирай дивиденти

от твоите мърливи клиенти,

които всеки ден те посещават,

в тъмни сделки те посвещават.

А мен ме остави да си царувам –

на чистичка вода да любувам.

Тя, разбира се, бързо се сви –

дори от уплах данъците си плати

и вече знае, че ако се обърне

към оня отгоре, тройно ще ù върне.

 

Знаете ли, у нас проблема

изобщо не е в съдебната система –

веднага казанчето си изхвърлете

и с проста кофа тоалетната чистете.

© Winston Smith Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??