Не щеш ли, юридическа тоалетна
на казанчето веднъж подметна,
ей тъй, просто на жега:
- Какво правим ние с теб сега?
Ти вечно си ми на гърба –
искам друг да избера!
Оня обаче се засегна
и нервите си в обиди впрегна:
- Как смееш, драга, само
моята намеса ти помага
да не затънеш в лайната –
знаеш, мръсен ти е занаята.
Така че, тихо събирай дивиденти
от твоите мърливи клиенти,
които всеки ден те посещават,
в тъмни сделки те посвещават.
А мен ме остави да си царувам –
на чистичка вода да любувам.
Тя, разбира се, бързо се сви –
дори от уплах данъците си плати
и вече знае, че ако се обърне
към оня отгоре, тройно ще ù върне.
Знаете ли, у нас проблема
изобщо не е в съдебната система –
веднага казанчето си изхвърлете
и с проста кофа тоалетната чистете.
© Winston Smith All rights reserved.