15.01.2024 г., 8:38 ч.

Той 

  Поезия » Любовна
97 2 4

Той ме обича. Неясно защо.

Аз му разбърквам неделите. 

И съм добра и ужасна в едно

и съм капризна с вечерите.

Първо му плача, а после се смея.

Вечно спасявам животни. 

С всички задачи и драми живея.

Често се чувствам самотна.

И отговарям понякога остро

и му се сърдя излишно. 

И съм все права, а грешни са просто,

денят и светът, а и ближните. 

Но той ме обича. И ме приема.

Каквато съм - безобразие. 

С всичките котки и книги и време,

с хора, които съм мразила. 

Той ме обича. На всичко до края.

И за такова обичане

просто не можеш да не мечтаеш.

той ме обича. Обича ме. 

© Мариета Караджова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??