24.03.2012 г., 11:29 ч.

Той 

  Поезия » Любовна
1395 3 17

Той често хърка. И заспива рано,

а сутрин е на крак преди да съмне.

Опитва в шепи слънце да ми хване,

за да ми свети в нощите ми тъмни.

 

Той не говори много. Няма време.

Зает е ветрове да обуздава,

да слага на деня юзда и стреме

и приказки за мене да създава.

 

Той знае всичко. И не знае нищо.

Най-важното умее - да обича.

Умее със очи да ме разнищи...

Дори се изчервих... като момиче.

 

На петдесет отдавна е престанал

да търси омагьосани принцеси.

Той често хърка. И си ляга рано.

Но нищо! Аз такъв си го харесвам!

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??