10.06.2012 г., 13:07 ч.  

Той крачи сред карнавал на мрачни илюзии 

  Поезия » Оди и поеми
620 0 1

Анекдоти безброй ще чуеш за Онзи,

който е дръзнал да тръгне да рови.

Да намери истини недоизказани, уродливи.

Да види светове окаяни, изглеждащи красиви.

 

Този не се страхува да се противопостави

на мрачните илюзии и изтъркани фрази,

на малки и бедни откъм сиво същества,

на човечета, лишени от смелост и доброта.

 

Той крачи из дълбините на безметежа,

приканвайки всички да се събудят от копнежа,

правил ги всички еднакви, като в калъп по мярка,

готов да се жертва за тях, не искайки хилядарка.

 

Звучи ти толкова нереално и смешно.

Звучи толкова нелепо, та чак грешно.

Звучи, сякаш е поредната приказка за деца!

Повярвай - Той е някъде тук и прави чудеса!

© Дан Дан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Как тройка, ама това е много добро! Интересен ми е погледът ти към света, Дан. Нестандартен е.
Предложения
: ??:??