11.04.2013 г., 18:25 ч.

Той ме е отвлякъл 

  Поезия » Любовна
732 0 0

 

Отдавна Той ме е отвлякъл!
Обсебил и превзел - от раз,
ах, богатир ли, северен витяз,
в някакъв светъл спектакъл?!

Премина Пролет, най-скандално
през лятото отвлечена аз бях,
сред юлски аромат сакрално
докрай да бъда вярна се кълнях!

... и ето, в здрача сив на есен
под дюлята сме в′ вечер лунна.
Зашепна пролетната песен
и пламенно ме той целуна!


"... всяка пролет чакам така
да протегне топла ръка..."

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??